Menu
Max_Weber

Свят

Антарктида се променя до неузнаваемост

Антарктида продължава да губи от ледената си покривка, алармират учени. Според тях континентът вече е загубил над 3 трилиона тона лед от 1992 година насам и много се е променил. Изменени са както бреговите му очертания, така и самият релеф, в следствие на глобалното затопляне и загубата на лед.

Предложиха Доналд Тръмп за Нобеловата награда за мир

Доналд Тръмп е номиниран за Нобеловата награда за мир, информираха световните осведомителни агенции. Те уточниха, че инициативата е на норвежки депутати. Според тях случващото се в момента е историческо и е започнат процес, който ще допринесе за установяване на траен глобален мир.

Плановете за бюджета на ЕС след 2020 г. имат цел, но им липсва амбиция

Повечето евродепутати приветстваха плана на Европейската комисия за увеличаване на националните вноски до 1,11% от БНП и нови източници на приходи в дългосрочния бюджет на ЕС. Те приветстваха фокуса върху преимущественото финансиране на нови приоритети като наука, управление на границите и миграция, подкрепа за младите, отбрана и сигурност, макар че амбицията е по-малка от тази в позицията на ЕП.

Пробив! Откриха как да спасят Земята

Невероятен пробив направи група учени от университета Тъфтс в Съединените американски щати. Експертите са създали специален полимер, който ще намали драстично изхвърлянето на вредни химически вещества и по този начин ще се редуцира замърсяването на почвата и водата.

Пращат сонда към Слънцето

Възможно е още тази година експериментална сонда да се отправи към Слънцето. Това заявиха представители на НАСА, които са започнали подготовка на специален апарат за екстремната мисия. Сондата ще бъде с големината на автомобил и ще бъде оборудвана със стотици сензори и различни уреди за наблюдение, които трябва да регистрират и препратят към Земята огромно количество информация.

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...