Menu
Max_Weber

Свят

Къде сме в ЕС по интернет потребление?

Къде се нарежда България в Европейския съюз по интернет потребление на глава от населението? Отговорът на този въпрос идва от нова класация, този път на Internet World Stats.

Кафето помага за отслабване?

Ново проучване хвърля допълнителна светлина върху ползите от кафето. Според изследване на група авторитетни учени, кофеинът играе важна роля в борбата срещу затлъстяването. Той помага за изгаряне на калории, стимулира освобождаването на хормона окситоцин и регулира апетита.

ЕС и защитата срещу търговския дъмпинг

Понякога чуждестранни компании, които искат да навлязат на европейския пазар, продават своите стоки на необичайно ниски цени - дори под нивото на цените на своя местен пазар. Тази практика накърнява интересите на европейските производители и може да се дължи на липса на конкуренция на пазара, от който идва стоката, държавна подкрепа за производството или пълно незачитане на международни трудови или екологични стандарти.

ЕС с амбициозни цели за намаляване на парниковите газове

ЕС си е поставил амбициозни цели за намаляване на емисиите на парникови газове, които трябва да се преведат на ниво държави. Европейският парламент гласува регламент, определящ националния принос за постигане на поетите от ЕС ангажименти в Споразумението за климата от Париж.

Край на таксите за роуминг в ЕС!

Таксите за роуминг в Европейския съюз престават да съществуват от 15 юни 2017 г. Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, министър-председателят на Малта Джоузеф Мускат, от името на малтийското председателство на Съвета на Европейския съюз, и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, направиха следното изявление:

Опасна тенденция! Все повече хора по света страдат от...

Нови данни за тенденция, която застрашава живота на все повече хора по света, станаха публично известни. Според проучване на авторитетно международно списание, близо 1/3 от жителите на Земята страдат от наднормено тегло. Над 2,2 млрд. души по света тежат повече от нормалното и тази тенденция се влошава, показват здравните данни от 195 държави, обобщени от изданието.

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...