Menu
Max_Weber

Ел Ниньо носи зимен апокалипсис?

  • Публикувана в Свят

Феноменът Ел Ниньо тази зима ще бъде най-мощният в историята до сега, предвиждат експерти. Техните прогнози се основават на това, че към момента температурите в Тихия океан рязко се покачват, което ще доведе до глобални последици.

Ел Ниньо е сложно климатично явление, което се повтаря в период от две до осем години. То е периодично затопляне на водите в източната екваториалната част на Тихия океан, което повишава температурите по целия свят.

Последствията от тазгодишната поява на феномена могат да бъдат катастрофални. Преди 6 години заради него Великобритания преживя най-тежката си зима, която скова страната от декември до март. Тогава летищата бяха затворени с дни, а над 25 000 души загинаха.

В САЩ също очакват големи проблеми, тежка зима и блокиране на транспорта. Според американски експерти, положението ще се влоши, тъй като течението Гълфстрийм, което носи топли води в Атлантическия океан от САЩ към Европа, отслабва все повече.

Експертите са единодушни, че ще настъпи арктически студ в много места по света, което досега не се е случвало.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...