Menu
Max_Weber

Предупреждение! Смартфоните са враг на щастието?

  • Публикувана в Свят

Смартфоните могат да повлияят върху личната самооценка на хората, показва ново изследване. То е обхванало 1200 американци на възраст между 18 и 28 години.

Оказало се, че голяма част от хората в наблюдаваната група използват почти непрекъснато смартфоните си. Те проверявали имейлите си, пишели в социалните мрежи, споделяли снимки. Това стигало до крайности за някои индивиди, които дори през нощта се будели и ставали да проверят какво се случва с постнатия от тях коментар.

Обсебването от новите технологии може трайно да промени човешката психика, категорични са лекарите. Те са категорични, че смартфоните и зависимостта от  интернет променят представите, а оттам пряко влияят върху щастието.

Ако не се вземат спешни мерки за намаляване на зависимостта от интернет, в близко бъдеще вместо социално свързани личности, населението ще се превърне в съвкупност от самоизолирани нещастници, допълват специалистите.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...