Menu
Max_Weber

Кристалина Георгиева се кандидатира за генерален секретар на ООН?

  • Публикувана в Свят

Информационният сайта EurActiv хвърли медийна "бомба" в Европа! Според интернет изданието, Кристалина Георгиева най-вероятно ще се кандидатира за генерален секретар на ООН.

Българката е разговаряла с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, каквото изискване е записано в Етичния кодекс на еврокомисарите.

"Председателят и г-жа Георгиева обсъдиха вероятността, че въпросът може да стане актуален, но за момента вицепрезидент Георгиева е концентрирана върху настоящата си работа. Председателят се възхищава от международния опит, умения за водене на преговори и изключителната работоспособност на г-жа Георгиева, която му дава неоценима подкрепа в управлението на Европейската комисия в тези трудни времена", е цитиран да казва главният говорител на Юнкер Маргаритис Скинас.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...