Menu
Max_Weber

Зърненото растение на ацтеките лекува рак

  • Публикувана в Свят

Мексикански учени, съвместно със свои колеги от САЩ, направиха революционно откритие. То ще помогне в борбата срещу някои видове рак и остеопорозата. За това съобщи британско специализирано онлайн издание, което се позовава на публикации в местни медии.

Става въпрос за вид белтък, който е супер ефикасен срещу рак на гърдата и простата, както и за предотвратяване на остеопорозата. Той е патентован под формата на хранителна добавка, съдържаща соя и растението амарант. Последното е било зърнено растение, което ацтеките масово са използвали. По света е известно и под името кукуряк.

Вълшебните хапчета съдържат и Омега-3 мастни киселини, всички необходими витамини и минерали, както и доказалите се като много полезни боровинки.

Хранителната добавка може да се дава и на деца, особено на тези, които страдат от недохранване.

Първите резултати в борбата срещу коварните болести вече дават обнадеждаващи резултати, предстоят още изпитания, които да позволят на хапчетата да се продават свободно в аптеките по целия свят.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...