Menu
Max_Weber

Витамин бори туморни образувания?

  • Публикувана в Свят

Пореден експеримент дава надежда за скорошна победа над рака и мутациите в човешкото тяло. Става въпрос за изследвания, които са направили учени от САЩ.

Те са експериментирали с високи дози витамин С, които са давали на лабораторни мишки. Данните показват, че при определени случаи "царят на витамините", както е известна още аскорбиновата киселина, се бори успешно с туморните клетки.

Витамин С може да унищожи дори много устойчиви на химиотерапия ракови образувания. На опитните мишки са давани високи концентрации по специална схема, които в крайна сметка са разрушили смятаните за непобедими туморни клетки.

Благотворният ефект на витамин С е свързан с това, че благодарение на аскорбиновата киселина в течностите около туморите се образува голямо количество водороден прекис, способен да убива раковите клетки. Той обаче не поврежда здравите клетки. Потиска се работата на специалния фермент GLUT1, който транспортира глюкозата и другите захари вътре в клетките. В резултат на това раковите клетки просто започват да умират от глад, тъй като им трябва много повече храна, отколкото на здравите.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...