Menu
Max_Weber

Първите заселници на Луната ще бъдат ...

  • Публикувана в Свят

От години се говори как ще бъде колонизирана Луната и какви огромни ползи на човечеството ще донесе това. Вече се тиражират версии, че именно оттам ще бъдат изстреляни космическите кораби, които ще достигат до по-отдалечените планети не само в Слънчевата система, но и извън нея.

Засега обаче остава открит въпросът кои ще бъдат първите заселници на Луната. И докато отделните държави водят спорове помежду си, учените са категорични - роботите!

Те ще бъдат първите заселници на естествения спътник на Земята. На тях ще се падне "честта и отговорността" да изградят селища, годни за живот.

Вече се разработват автономни андроиди, които ще могат самостоятелно да се справят с променящите се ежедневни задачи. Очаква се до 2030 година да бъдат пратени първите роботи, а след това те да бъдат изпратени и към Марс, където последните открития отварят нова врата пред човечеството.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...