Menu
Max_Weber

Яжте чесън и ще бъдете неустоими за жените!

  • Публикувана в Свят

Яжте чесън и ще бъдете неустоими за жените! Това гласи най-новото проучване на изследователи от Прага. То шокира света, тъй като до сега се смяташе, че миризмата на чесъна отблъсква представителките на нежния пол.

Учените са експериментарали с мъже, разделени на две групи. Едните са консумирали в продължение на няколко дни храни с чесън. Хапвали са обилно, поне по 6-7 скилидки на ден. Другата половина от участвалите в изследването мъже не са яли чесън.

В края на тестовия период са събрани памучни подложки, които са събирали потта им в специални шишета, за да ги пазят от външни влияния. Те са давани на жени, които е трябвало да ги помиришат и да ги оценят по скала.

Интересното е, че всички, които са яли чесън, са били оценени като "атрактивни" и "мъжествени" от представителките на нежния пол.

Според учените, изследването потвърждава тезата, че съдържащите се в чесъна антиоксиданти влияят благотворно върху човешкия организъм, той става по-здрав и съответно излъчва сигнали, които на подсъзнателно ниво влияят върху жените.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...