Menu
Max_Weber

Путин: Турция свали руския самолет, за да обезопаси доставките си на незаконен петрол

  • Публикувана в Свят

Владимир Путин заяви, че Турция е свалила самолета Су-24, за да обезопаси незаконните си доставки на петрол от Сирия. Изявлението си руският държавен глава направи на заключителната пресконференция в Париж.

Путин допълни, че финансовото стимулиране на терористите в Сирия продължава и сега. "Получихме допълнителни данни, потвърждаващи, че петрол от находищата, контролирани от ИДИЛ, в индустриални количества се доставя на територията на Турция", категоричен беше той.

Президентът на Русия заяви, че много съжалява за загубата на високото ниво на руско-турските отношения, но изтъкна, че проблемите в диалога с Анкара са се появили отдавна.

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че ще подаде оставка, ако се потвърдят твърденията, че неговата страна е купувала петрол от международната терористична организация "Ислямска държава", съобщи ТАСС.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...