Menu
Max_Weber

Били ли сте жертва на компютърен вирус?

  • Публикувана в Свят

Ставали ли сте жертва на компютърен вирус? Не сте само Вие. Над 1 милион души дневно са засегнати от електронни престъпления. Загубите, които търпи световната икономика, се изчисляват на стойност от около 400 млрд. долара годишно.

На 7 декември представители на Европейския парламент и на Съвета постигнаха неофициално споразумение за първата директива на ЕС за електронната сигурност, която цели да уеднакви правилата в Европа и да подобри сътрудничеството между страните-членки.

Според проучване на Евробарометър от 2015 г. гражданите на ЕС са силно обезпокоени от заплахите в Мрежата: 89% от Интернет потребителите избягват да предоставят лична информация онлайн, а 85% са съгласни, че се повишава рискът от това да станеш жертва на киберпрестъпления.

Кражбата на самоличност, онлайн измамите, индустриалният шпионаж са само някои от ежедневните рискове пред гражданите и компаниите в Европа и по света.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...