Menu
Max_Weber

Картофите причиняват диабет?

  • Публикувана в Свят

Ново изследване хвърля светлина върху опасностите, които крие прекомерната употреба на картофи. Оказва се, че консумирането на седем или повече ястия, направени от картофи в рамките на една седмица, значително увеличава риска от диабет тип 2.

За това информираха световните агнеции, които цитират проучване на японски учени. Според тях вероятността да се разболеете от коварната болест се увеличава с 33%, в сравнение с тези, които се ограничават до няколко картофени ястия седмично.

Трябва да се редуват или заместват хранения с пълнозърнести храни, категорични са изследователите. Нискокачествените въглехидрати, които се съдържат в картофите, повишават нивата на глюкозата в кръвта много бързо и това може да отключи болестотворни процеси в организма.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...