Menu
Max_Weber

Ароматните свещи - опасни за здравето?

  • Публикувана в Свят

Ароматните свещи могат да бъдат потенциално опасни за здравето на хората, става ясно от ново проучване на американски учени. Те са категорични, че прекомерната им употреба може да повлияе негативно върху състоянието на всички живи организми, които се намират в радиус от 2 метра.

Според изследването ароматизираните свещи изпускат химикали като формалдехид и парафин, които затрудняват работата на респираторните органи. При дълготрайно излагане на тяхното влияние, може да се стигне до сериозни заболявания, дори и появата на рак.

Подобни са изводите и за някои освежители на въздух, които могат да причинят астма, хормонален дисбаланс и появата на тумори.

Прекомерната им употреба влияе негативно не само върху хората, но животните и растенията също страдат, категорични са учените.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...