Menu
Max_Weber

Употребявате непрекъснато смартфона си? Тогава задължително прочетете това!

  • Публикувана в Свят

Смартфоните все повече навлизат в ежедневието ни и се превръщат в неразривна част от него. Освен за обаждания, те се използват основно за сърфиране в интернет, както и за правене на снимки и видеоклипчета.

Прекалената употреба на смартфона обаче може да бъде сериозна заплаха за здравето, смятат учени, цитирани от The Telegraph. Според тях, зависимостта, в която много често изпадат хората в днешно време, може да отключи синдромът на Титце.

При него е характерна параноична зависимост и непрекъснато желание да се ползва уреда. Освен това се появяват и болки в областта на гръдния кош, изразяващи се във възпаление и подуване между ребрата.

Нейният личен лекар й е обяснил, че пристрастеността й е поставила под напрежение гръдния кош, причинявайки възпаление, което се характеризира с болка в гърдите и подуване между горните ребра.

Зависимостта се лекува много трудно и отнема време, за да се върне човек към нормалното си поведение, смятат психолозите.

"За разлика от алкохола или наркотиците, пациентите не могат просто да решат никога да не използват технологии отново. Вместо това, те трябва да изградят здравословна връзка с тях и това е трудният момент при терапията", заявяват специалистите.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...