Menu
Max_Weber

Компютърът и смартфонът водят до главоболие

  • Публикувана в Свят

Продължителното използване на компютри и смартфони води до главоболие, информираха американски лекари. Те са изследвали над 5 000 души, които са отделяли по няколко часа на ден на електронните устройства.

Оказало се, че скоро се появили и първите симптоми на дискомфорт като сухи очи, главоболие, затруднение при концентрация.

Това се дължи на огромният обем на информация, който трябва да се поеме за много кратко време, както и на непригодността на човешкото око към продължително взиране в тези устройства.

За да се избегне дискомфорта, който може да прерасне в хронично заболяване, лекарите съветват през 15 мин. човек да гледа отдалечени предмети. Така се тренират мускулите на очите и се разтоварва мозъка, което е ключово към доброто здраве, категорични са специалистите.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...