Menu
Max_Weber

Искате да се предпазите от рак? Тогава яжте тази храна!

  • Публикувана в Свят

Искате да се предпазите от рак? Това вече е възможно, според група учени, цитирани от авторитетно международно списание. Те твърдят, че белтъкът низин, който се среща изключително много в различните видове сирена убива раковите клетки!

При това бил толкова ефективен, че дори се справял с вече появили се такива. „В момента не съществуват бактерии, които да са устойчиви към действието на низина“, заяви член на изследователския екип. Той е проучил въздействието му върху опитни мишки, на които е давано висока концентрация от въпросния белтък в продължение на няколко месеца.

Учените са останали шокирани, когато са установили, че освен първоначално търсения ефект, голяма част от животните, които са имали и други злокачествени образувания, са били напълно излекувани.

Количество на низин в храната им е бил 30 пъти повече, отколкото в обикновените сирена. Мишките не само са се възстановили, но и са живели по-дълго от тези, които не са получавали от белтъка.

Тепърва ще се доказва въздействието му върху хората, но препоръката на учените е да наблегнете на сирената, докато минат тестовете.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...