Menu
Max_Weber

Колко са супер високите небостъргачи в света?

  • Публикувана в Свят

Всички сме чували за непрекъснатият строеж на супер високи небостъргачи в света. Надпреварата между отделните държави е непрекъсната и рекордите падат постоянно. През тази седмица стана ясно, че тези сгради вече официално са 100 на брой.

Има се предвид тези небостъргачи, които се извисяват поне на 300 метра над земята. Строителството на супер високи сгради е нараснало със забележителен темп през последните години, което е индикатор за невероятния растеж на глобалната индустрия в сферата на високите сгради. И докато за построяването на първите 50 небостъргача са били нужни 80 години - между 1930 и 2010 г., общият брой на супер високите се е удвоил от 50 до 100 само за пет години.

Новата граница, която се очаква да бъде атакувана в близките години е 600 метра. В момента има 3 завършени мега високи сгради в света, но този брой ще стане над двойно по-голям през следващите години, убедени са строителните експерти.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...