Menu
Max_Weber

Пробив! Научно откритие слага край на диабета

  • Публикувана в Свят

Научно откритие е на път да предизвика истинска сензация в здравеопазването. Изследователи от Университета в Монреал откриха ензим, който може да изведе излишната захар от тялото.

Става въпрос за ензима G3PP, който не само я изхвърля от организма, но и пречи на остатъчната захар да се складира в него. Нещо повече, въпросният ензим помага на клетките, които са били вече претоварени, да се възстановят за много кратко време.

Откритието е революционно в борбата с диабета, затлъстяването и сърдечните заболявания. Ензимът G3PP предотвратяване формирането и складирането на захарта под формата на мазнина и намалява производството на глюкоза в черния дроб, обяснява член на екипа.

В момента учените разработват медикаменти, които да могат да се използват от хората в борбата им с коварната болест. Лекарствата ще бъдат уникални, ще действат бързо и без странични ефекти, тъй като няма да ангажират други органи в тялото.

За съжаление обаче са необходими няколко години, докато бъдат проведени тестовете и бъдат разрешени за ползване.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...