Menu
Max_Weber

Роботите променят пазара на труда

  • Публикувана в Свят

Роботите са на път да променят пазара на труда. В следващите десетилетия те трайно ще изместят хората от определени дейности и на практика ще се превърнат в монополисти в някои сектори. Прогнозата е на водещи учени, които дискутират бъдещето на труда и предизвикателствата, пред които са изправени хората.

Докладът им ще бъде оповестен и обсъден на ежегодния Световен икономически форум в Давос, който тази година ще се проведе в края на месец януари. Другите теми, които ще обсъждат глобаните лидери са свързани с нанотехнологиите, 3D принтирането и биотехнологиите.

Сферите, които ще бъдат доминирани в близките десетилетия от роботите са свързани с рутинни задачи и автоматизирани производства. Ще бъдат съкратени милиони работници и в области като здравеопазването, енергетиката и финансовите услуги.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...