Menu
Max_Weber

Мартин Шулц: Циничните убийци няма да ни уплашат

  • Публикувана в Свят

Председателят на ЕП Шулц осъди терористичните атаки в Истанбул и Уагадугу и призова за повече сътрудничество в рамките на ЕС срещу тероризма. Той заяви, че борбата с тероризма ще се води на базата на демократични ценности, използвайки полицията, върховенството на закона и сътрудничеството в ЕС.

Новата година започна, както завърши и старата – с убийствено насилие и дълбока тъга. След бруталните терористични атаки в Париж, Копенхаген, Тунис, Джакарта и на други места, на 12 януари атентат в сърцето на Истанбул уби десет германски граждани на ЕС и рани девет, някои от които сериозно. Атентатът на 15 януари в Уагадугу, Буркина Фасо, причини смъртта на повече от двадесет души от седем страни, отбеляза Мартин Шулц.

Той предаде тъгата на Парламента на близките и приятелите на жертвите и пожела бързо оздравяване на ранените.

„Тероризмът без граници се цели в нашата свобода и е заплаха за всички нас, в Турция, в Европа и другаде. Ние няма да позволим тези цинични убийци да ни уплашат“, обеща Шулц. Той също така подчерта нуждата от повече сътрудничество в ЕС в борбата с тероризма.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...