Menu
Max_Weber

Какво е "осезаема" телевизия?

  • Публикувана в Свят

Новите технологии навлизат все повече в ежедневието ни. И докато някои от тях бяха "телевизионна измислица" до преди няколко години, към други вече сме силно привързани. Напредъкът обаче не знае граници и вече се разработва т.нар. "осезаема" телевизия, която ще позволи на зрителите да "вкусят", "усетят" и "преживеят" събитията още по-завладяващо.

За това информира авторитетен всекидневник, който се позовава на разработка на английски учени. Те умуват над мултисетивен свят, който трябва да бъде следващото ниво, след навлизането на HD-телевизорите.

Само след няколко години ще усещаме капките от дъжда по тялото си, вятърът от екрана ще раздухва косите ни, а емоциите ще бъдат по-завладяващи от всякога. Това ще стане възможно чрез ултразвукови вълни и въздушни струи, които ще излизат директно от телевизионните екрани. "Докосването" и "миризмата" са другите новости, върху които работи екипа.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...