Menu
Max_Weber

Поглед в бъдещето: Как ще живеем след 100 години?

  • Публикувана в Свят

Невероятен! Това може би е най-точното определение за животът, който ще се случи на Земята в следващите 100 години. Група от авторитетни експерти, включваща медици, учени, футуролози, инженери и IT-специалисти е обрисувал невероятна картина за следващия век.

Според тях, човек ще прекарва 99% от времето си в собствения си дом и много рядко ще го напуска. Умните къщи на бъдещето сами ще произвеждат енергия, ще я рециклират, ще доставят храна и ще я приготвят. Нещо повече - в тях ще бъдат вградени специални медицински скенери, които непрекъснато ще следят здравословното състояние на обитателите.

При необходимост веднага ще се изписва лечение, което ще бъде под формата на енергийно и био-стимулиране. Хората обаче няма да бъдат отшелници, а ще поддържат непрекъсната връзка с околния свят чрез фантастични технологии. Виртуалната реалност ще се пренесе в дома на всеки един и общуването ще бъде още по-лесно.

Експертите обаче не дават отговор на въпроса дали след век ще има бедни и богати, дали ще има войни и как глобалните климатични промени ще променят живота на хората.

Все пак виждането им може да послужи за вдъхновение на много млади учени, които искат да направят света по-добро място за живеене.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...