Menu
Max_Weber

Шок! Световният океан се покачва застрашително!

  • Публикувана в Свят

Нивото на световния океан се покачва застрашително, алармираха учени в статия, която беше публикувана в списание Proceedings of the National Academy of Sciences.

Според изследователите, глобалното морското равнище през последния век се е увеличило по-бързо, отколкото за изминалите 3 000 години.

Сравнявайки седименти и снимки от климатични сателити, учените са констатирали, че всяка година нивото на световния океан се покачва с почти 3 мм. Прогнозите показват, че до края на века ще бъде с около 1,3 метра по-високо от сегашното, което ще доведе до глобални катаклизми.

Хората не са готови за последствията и ако бързо не се приложат споразуменията за ограничаване на вредните парникови емисии, човечеството ще бъде изложено на огромен риск, пишат изследователите.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...