Menu
Max_Weber

Кога започва старостта?

  • Публикувана в Свят

Удължаването на живота и отлагането на старостта вече са факт. Съвременните пенсионери твърдят, че след 60 години започва нов етап в живота ми. Хората правят планове за пътувания, приключения и научаване на нови неща. На въпрос какво ще правят след 70 години, 2/3 от тях отговарят, че ще продължават да спортуват и да се забавляват, а около 20% - да се занимават с доброволчество.

Всичко това показва, че в днешно време старостта настъпва чак след 85 години, твърдят психолозите и лекарите. Според тях качественият живот, който се води, е гаранция за добри старини и продължителна активност, дори и след пенсия. Британски учени са направили подробно изследване на 2000 души над 65 години, което потвърждава субективното усещане. Те дори твърдят, че хората между 60 и 80 години са по-доволни от живота, в сравнение с 40 и 50-годишните.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...