Menu
Max_Weber

ЕС се разтресе! Ето причината

  • Публикувана в Свят

Европейският съюз сериозно е разтресен, информираха световните осведомителни агенции. Причината за труса е резултатът от референдума в Холандия за асоцииране на Украйна.

Холандците казаха "не" на бъдещо присъединяване на държавата към ЕС. Против са 62% от гласувалите, докато 38 на сто са "за". Избирателната активност е била 32,2%, с което е прескочена бариерата от 30 на сто активност, за да бъде признато гласуването за валидно.

Въпреки че референдумът е препоръчителен, той е от ключово значение за правителството на Холандия. То трябва да се обърне към парламента с предложение дали да остави споразумението за асоцииране в сила, незачитайки волеизявлението на народа, или да откаже да го ратифицира, което сериозно ще изостри отношенията между Хага и Брюксел, отбелязват медии и анализатори.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...