Menu
Max_Weber

Преговорите за Сирия продължават през май

  • Публикувана в Свят

Преговорите за мирния процес в Сирия продължават през месец май. Това обявиха световните агенции, позовавайки се на специалният пратеник на генералния секретар на ООН за Сирия Стефан де Мистура. Той заяви, че тогава ще се проведат следващите кръгове от международните консултации, които целят установяване на траен мир и решаване на проблемите в държавата.

Де Мистура предлага на преговорите в Женева да се разработи стратегия по сваляне на санкциите срещу Сирия. "За постигане на жизненонажния политически преход в Сирия, трябва да се решат принципни въпроси. Необходимо е да се сформира координирана стратегия по възстановяването на страната и възможна отмяна на принудителните икономически мерки и други едностранни действия, които ще повлияят на сирийския народ", се казва в подготвения от него документ.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...