Menu
Max_Weber

Жестоко! Глад мори 32 млн. души

  • Публикувана в Свят

Южната част на Африка е изправена пред огромно изпитание. Над 32 млн. вече започват да изпитват недостиг на храна, тъй като територията е обхваната от небивала до момента суша.

Причина за нея е метеорологичния феномен Ел Ниньо, който е унищожил голяма част от селскостопанската реколта в няколко държави, съобщават световните осведомителни агенции, цитирайки местните медии.

Информацията вече е стигнала до ООН, откъдето се очакват незабавни действия, тъй като ситуацията вече е неудържима. Зимбабве, Малави и Мозамбик са изправени пред хуманитарна криза. Десетки хиляди животни са измрели, кладенците са сухи, няма вода и за напояване.

Южна Африка описва сушата като най-суровата от почти цял век насам. Липсата на вода засегна и много чуждестранни фирми, които вече преустановиха дейност, поради липса на ресурси.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...