Menu
Max_Weber

Още едно полезно свойство на бирата!

  • Публикувана в Свят

За полезните свойства и благоприятното въздействие на бирата върху човешкият организъм се пише отдавна. Ново изследване обаче хвърля допълнителна светлина върху ползата от пивото.

Редовната употреба на бира предпазва от поява и развитие на болестта на Алцхаймер. До този извод са стигнали учени, които са провели наблюдения в продължение на няколко месеца.

Те са изследвали мъже на различна възраст, за да видят как им се отразява пиенето на бира. Оказало се, че тя предотвратява натрупването на бета-амилоидни плаки, което е пряко свързано с предпазване от Алцхаймер.

Откритието им идва в подкрепа на твърдение на китайски учени, които показаха, че бирата защитава клетките на мозъка от разрушаване и по този начин спира ефикасно настъпването на болестта на Алцхаймер.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...