Menu
Max_Weber

Обрат! Две европейски държави искат отмяна на санкциите срещу Русия

  • Публикувана в Свят

Пълен обрат в позициите на Европа за санкциите срещу Русия може да настъпи в близките седмици, информират водещи европейски медии. Според тях, Германия и Австрия вече официално се обявяват срещу наложите ограничения на Русия.

Високопоставени държавни служители твърдят, че подходът "всичко или нищо, макар да звучи добре, не работи в полза на ЕС".

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер и руският президент Владимир Путин обсъдиха отношенията ЕС-Русия на среща в Санкт Петербург, но не са дискутирали въпроса за санкциите. Пред икономическия форум в руския град Юнкер обвърза отпадането на санкциите с изпълнението на Минските договорености.

Владимир Путин призова европейските лидери да подобрят отношенията със страната му, въпреки санкциите. Европейският съюз би трябвало да прояви гъвкавост и да вземе под внимание интересите на европейските инвеститори, които искат да правят бизнес с Русия, заяви Путин.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...