Menu
Max_Weber

InterRail и пътуването с влак в Европа

  • Публикувана в Свят

Идеята всеки европеец, навършващ 18 години, да получи безплатна карта InterRail за пътуване с влак из Европа, получи подкрепа от много депутати по време на пленарен дебат в Европарламента.

По време на пленарния дебат в Страсбург депутатите изтъкнаха, че инициативата би позволила на младите хора да усетят лично разнообразието на Европа, да опознаят свои връстници и да подобрят разбирането си за континента, на който живеят.

Системата InterRail в момента свързва 30 европейски страни и дава възможност за пътуване с влак само с една карта, която е с валидност до един месец.

Системата функционира от 1972 г. и до момента милиони европейци са я използвали, за да пътуват из Европа. Картата обаче може да струва стотици евро в зависимост от срока на валидност и от това за кои страни важи.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...