Menu
Max_Weber

Япония ратифицира споразумението за климатичните промени

  • Публикувана в Свят

Япония ратифицира споразумението от Париж за климатичните промени, информираха световните агенции. Те припомнят, че това става 4 дни след като договорката официално влезе в сила.

Споразумението има за цел да ограничи нарастването на средните световни температури до "доста под" 2 градуса по Целзий над нивата от прединдустриалните времена. Освен това да се намалят емисиите на парникови газове, основно от изгарянето на изкопаеми горива, да се ограничат наводненията, засушаванията, по-мощните бури и покачващото се ниво на океана.

Подкрепата от няколко европейски страни, Канада, Боливия и Непал през миналия месец доведе до това споразумението да бъде ратифицирано от 55% от страните, отговорни за парниковите газове, като това беше необходимото равнище за влизането му в сила.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...