Menu
Max_Weber

Разгадаха тайните за дълга младост!

  • Публикувана в Свят

Д-р Елизабет Блекбърн разгада тайните за дълга младост. Тя спечели Нобелова награда за откриването на теломерите, които определят как стареем, припомнят авторитетни издания.

Те публикуваха откритията й, сред които са: поне 7 часа сън, умерено пиене на кафе и приемане на водорасли. Газираните напитки, тютюнопушенето и диетите обаче имат противоположен ефект и водят до износване на теломерите. Това са защитните крайчета на хромозомите, които предпазват ДНК от увреждане.

Средиземноморската храна също е за предпочитане, когато става въпрос за дълга младост. Д-р Блекбърн препоръчва и зеленчуците като средство за запазване на теломерите. Тяхното разрушаване прави човек податлив на болести, които от своя страна намаляват продължителността и качеството на живота.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...