Menu
Max_Weber

Европа на две скорости?

  • Публикувана в Свят

Европейският съюз би трябвало да направи така, че някои държави по-лесно да задълбочат интеграцията помежду си в определени области. Това заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, който поясни, че не е задължително цялата общност да последва примера на тези страни.

Изказването му веднага породи догадки, че се готви вариант за Европа на две скорости. Тази идея се лансира в публичното пространство от известно време, но досега никой не я е поставял официално, тъй като предизвиква много остри реакции.

"Вече не е време, когато можем да си представяме всички да правят едно и също нещо заедно", каза Юнкер, цитиран от световните агенции.

Очаква се следващата седмица Европейската комисия да представи т.нар. Бяла книга, в която да фигурират нови предложения по политиката на Евросъюза.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...