Menu
Max_Weber

Ново проучване чертае мрачни перспективи за големите градове

  • Публикувана в Свят

Ново проучване чертае изключително мрачи перспективи за бъдещето на всички големи градове по света. Това става ясно от резултатите на изследване, публикувано в популярно списание. В материал на "Нейчър" се казва, че намаляването на зеленината в мегаполисите ще допринесе за повишаване на температурите в тях и ще засили ефекта на глобалното затопляне.

Така "градските температури" ще се вдигнат със 7-8 градуса до 2100 г. Замърсеният въздух, ниското качество на водата и високите разходи за охлаждане на сградите, ще се превърнат в ежедневие, според проучването. Причината е изсичането на дърветата в градовете за направата на нови постройки.

Ще има и икономически последици, които ще се изразяват в понижаване на продуктивността на труда и загуба на БВП между 1 и 2 процента, пише в изследването. Авторите му подчертават, човечеството има на разположение още няколко години, за да преобърне тази тенденция. След това процесите ще излязат извън контрол, ако не се вземат адекватни мерки.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...