Menu
Max_Weber

Пращат сонда към Слънцето

  • Публикувана в Свят

Възможно е още тази година експериментална сонда да се отправи към Слънцето. Това заявиха представители на НАСА, които са започнали подготовка на специален апарат за екстремната мисия. Сондата ще бъде с големината на автомобил и ще бъде оборудвана със стотици сензори и различни уреди за наблюдение, които трябва да регистрират и препратят към Земята огромно количество информация.

Тя ще бъде от ключово значение за изясняване на редица процеси, които протичат в Слънцето и за които специалистите към момента се досещат на базата на математически модели. Необходими са ни още данни, които да потвърдят или променят предположенията ни, категорични са от НАСА. Информацията ще послужи за усъвършенстване на бъдещите космически апарати, които ще бъдат пращани на по-дългосрочни мисии към звездата в нашата система.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...