Menu
Max_Weber

Пробив! Откриха как да спасят Земята

  • Публикувана в Свят

Невероятен пробив направи група учени от университета Тъфтс в Съединените американски щати. Експертите са създали специален полимер, който ще намали драстично изхвърлянето на вредни химически вещества и по този начин ще се редуцира замърсяването на почвата и водата.

Материалът е създаден от наноканали, които имат размер около 1 нанометър. Тръбичките ще позволяват ефективно да се контролират преминаващите през тях вещества, като ще пропускат само тези, които отговарят на предварително зададени параметри.

От полимера ще се направят филтри, които ще бъдат монтирани на ключови замърсяващи производства. Те ще са ефективни не само срещу химически съединени, но и срещу бактерии. Новите мембрани ще позволят вредите за околната среда да бъдат сведени до минимум, което на свой ред ще спаси Земята от екологична катастрофа.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...