Menu
Max_Weber

Треньори влизат в клас

  • Публикувана в Спорт

Треньори ще влязат в клас. Те ще обучават децата в третия час по физическо възпитание, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, цитиран от Нова телевизия.

Треньорите ще могат да започнат да водят третия час по физическо още от началото на следващата учебна година. В зависимост от това какво позволява спортната инфраструктура на училището децата ще избират между 10 спортни дисциплини, сред които футбол, волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, шах.

Целта е да стане спортът атрактивен за децата и да се намали броят на децата, страдащи от затлъстяване и други заболявания. Статистиката е наистина стряскаща. Над 60 % от подрастващите са с гръбначни изкривявания, а проучване на Националния център по обществено здраве и анализи показва, че 16,7 % от децата от 1-ви  до 12-ти  клас са с наднормено тегло. Най-сериозен е проблемът при децата от 1-ви до 4-ти клас.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...