Menu
Max_Weber

Министър Кралев: Не можем да допуснем провал със световната купа по спортна гимнаска и акробатика

  • Публикувана в Спорт

Притеснение относно етапа, на който се намира ремонтът на зала „Конгресна” във Варна изрази спортният министър Красен Кралев, който инспектира на място работата на фирмата изпълнител.

„Леко ми е притеснено, защото очаквах да сме на по-напреднала фаза. Състезанието започва след броени дни, но се надявам строителите да се справят със ситуацията. Форумът, на който ще посрещнем спортисти от много държави е изключително важен и категорично не можем да допуснем провал”, коментира Кралев.

Изпълнителният директор на залата Минко Христов обясни, че 95 процента от тавана вече е готов. Посочи още, че в момента пътуват тировете със седалките. За първия етап на ремонта, който трябва да е готов за Световната купа по спортна гимнастика и акробатика в началото на май, ще бъдат монтирани 1500 седалки и ще бъдат осигурени седящи места на въртящата сцена. Останалата част от местата ще бъдат подготвени през втория етап на ремонта, който започва на 11-ти май, веднага след Световната купа и ще продължи до 20 юни.

„Готови сме с озвучителната система. Електронните табла ще бъдат монтирани в понеделник”, каза директорът на зала „Конгресна”.

Поради забавянето на ремонта на съоръжението във Варна първите срещи на мъжкия ни национален отбор по волейбол в Световната лига срещу Канада ще се играят в „Арена Ботевград”.

По-рано днес министърът на спорта инспектира и „Спортпалас” и разговаря с мениджмънта на базата. Той изрази задоволство, че финасовите приходи са нараснали с над 10 процента в сравнение със същия период на миналата година.

„В Спортпалас” има добра заетост и в момента. Заварих Спортен клуб по волейбол „Тунджа”, девойки старша възраст и от треньора им Илия Живков разбрах, че са много доволни от условията. Тук са още дублиращият отбор на Локо (Пловдив), както и аниматори на „Некерман”, които провеждат специализиран курс, а сезонът тепърва предстои. Ще се предложат и гъвкави схеми за привличане на още спортисти и летуващи от чужбина”, заяви Кралев.

В същото време министърът заяви, че е силно обезпокоен от здравословното състояние на настоящия директор на комплекса Мирослав Коларов.

„На практика той от шест месеца е в болнични и почти няма нито един работен ден, откакто дойде нашето правителство”, допълни спортния шеф. Мирослав Коларов бе назначен на поста по време на кабинета на Пламен Орешарски.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...