Menu
Max_Weber

Безопасна среда за спортистите

  • Публикувана в Спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри в София конференция на тема „Създаване и поддържане на безопасна и сигурна среда за развитие на спортистите“. Конференцията се организира в рамките на инициативата „Pro Safe Sport” на Съвета на Европа със съдействието и подкрепата на Министерството на младежта и спорта и сдружение „Европейски спортни политики и практики“ (ЕСПП).

„Инициативата „Pro Safe Sport” за мен лично е една от инициативите на Съвета на Европа, която заслужава най-голямо внимание от страна на хората, занимаващи се с развитието на спорта. Здравословната среда, психическият и физически комфорт на спортистите са изключително важни. Те са един от основните елементи на успеха им“, каза министър Кралев.

На откриването на конференцията присъстваха още заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков, заместник-изпълнителният секретар на Частичното споразумение за спорт (EPAS) на Съвета на Европа Михаел Тринкер, старши вицепрезидентът на програмата на МОК за кариерно развитие на спортистите Патрик Гленън, българската състезателка по сноуборд Александра Жекова, сабльорът Панчо Пасков, футболистът Йордан Господинов, представителят на ЕСПП Георги Бобев.

Основните теми на конференцията са възможностите на спортистите да получат достъп до качествено образование, изграждане и поддържане на нужната мотивация и позитивна енергия сред спортистите и превенция на физическите и психологически травми. Лектори са преподаватели от НСА „Васил Левски“ и от други водещи европейски университети, както и представители на различни европейски неправителствени организации в сферата на спорта. В конференцията участват над 50 представители на спортни организации от България и 18 представители на страни-членки на Съвета на Европа.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...